Wouke van Scherrenburg maakt historische serie over Binnenhof

Wouke van Scherrenburg maakt historische serie over Binnenhof

Wouke van Scherrenburg maakt historische serie over Binnenhof ANP

Politiek journalist Wouke van Scherrenburg werkt aan een 7-delige documentaireserie over de geschiedenis van het Binnenhof. Zij belicht de historie van het middelpunt van het staatkundige leven aan de hand van een aantal mensen die een cruciale rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Nederlandse democratie. Dat heeft de NTR vrijdag laten weten.

De serie zal in februari en maart te zien zijn op NPO 2. "De serie laat de spannende verhalen achter de zucht naar macht zien: de intriges, de affaires, de terugkerende roep tot verandering en de pogingen om rivalen al dan niet letterlijk een kopje kleiner te maken", laat de omroep weten. "Showprocessen, liefdesaffaires, politiek gekonkel - ze zijn van alle tijden op het Binnenhof."

Tegelijk met de tv-serie maakt de NTR in samenwerking met diverse Haagse musea een online interactieve tour door het gebouwencomplex. Dat alles aan de vooravond van een grote restauratie van Het Binnenhof, waardoor het gebouwencomplex voor langere tijd gesloten zal zijn.

De serie zou in eerste instantie eerder dit jaar al worden opgenomen. Maar door de coronacrisis moest het project worden uitgesteld. De opnames zijn inmiddels hervat.