Winkels bestempelen extra coronamaatregelen als symboolpolitiek

Winkels bestempelen extra coronamaatregelen als symboolpolitiek ANP

Het eerder moeten sluiten van winkels als onderdeel van de strengere coronamaatregelen die het demissionaire kabinet later op vrijdag mogelijk zal aankondigen is volgens de winkelbedrijven zelf niet de oplossing. Brancheorganisatie van non-food winkels INretail spreekt van "symboolpolitiek".

Een van de maatregelen die rondzoemt is het sluiten van winkels en horeca om 19.00 uur. Een woordvoerder van INretail benadrukt dat vanuit de winkelbranche voorstellen zijn ingediend bij het OMT en het kabinet. Dan gaat het om afstand houden, mondkapjesplicht, spatschermen, een maximaal aantal bezoekers per winkel en looproutes. Maatregelen die volgens INretail de beste manier zijn om besmettingen te voorkomen, maar die ook het meeste draagvlak hebben.

INretail wijst er andermaal op dat winkels als doorstroomlocatie "nooit op het lijstje" hebben gestaan van besmettingshaarden. Volgens INretail zijn winkels goed voor 0,7 procent van de besmettingen. INretail roept het kabinet op de voorstellen uit de sector serieus te nemen. Verder verwacht de organisatie snel meer duidelijkheid voor zijn leden. "En dan is het nog afwachten wat er letterlijk wordt uitgesproken vanavond", aldus een zegsman.

Nieuws

menu