Winkeliersvereniging: heropening kwestie van protocol afstoffen

Winkeliersvereniging: heropening kwestie van protocol afstoffen ANP

Een heropening van alle winkels is wat branchevereniging INretail betreft goed mogelijk. Winkels droegen volgens de belangenvereniging weinig bij aan coronabesmettingen voordat de harde lockdown werd afgekondigd, dankzij maatregelen die de branche zelf had genomen. "Het is een kwestie van de protocollen afstoffen. We weten dat we veilig open kunnen", zegt een woordvoerder.

INretail reageert op het nieuws dat het kabinet een versoepeling van coronaregels voor winkels overweegt. RTL Nieuws meldde dat het kabinet werkt aan een plan voor de heropening van winkels die in december gedwongen werden te sluiten. Ingewijden bevestigden vervolgens dat er binnenkort voor winkels wellicht meer mogelijk wordt, maar er is ook nog twijfel of die versoepeling de eindstreep haalt.

"Uiteindelijk zijn het nog geruchten, maar het moet wel weer mogelijk worden om een gezonde omzet te draaien. Dat is nodig om te kunnen leven en te overleven. En dat is nu, met winkelen op afspraak, onmogelijk", stelt INretail. Hoeveel lucht de getroffen ondernemers krijgen hangt allemaal af van de details van de plannen die het kabinet volgende week in een persconferentie ontvouwt. "Het is nog afwachten. Uiteindelijk gaan het OMT en het RIVM er ook nog overheen."

Demissionair premier Mark Rutte zei op 23 maart niet te aarzelen met het naar voren halen van lockdownversoepelingen voor winkels als meevallende besmettingscijfers dat toelaten. INretail ziet die uitlatingen als belofte die de regering nu moet nakomen.

Nieuws

menu