Weer twee horecagelegenheden in Amsterdam dicht om coronaregels

Archieffoto. FOTO ANP

Twee horecagelegenheden in Amsterdam zijn per direct gesloten wegens overtreding van de coronanoodverordening. Het gaat om café Reality aan de Reguliersdwarsstraat en om evenementencentrum LoFi aan de Basisweg. De sluiting geldt voor minimaal vier weken.

LoFi is gesloten nadat toezichthouders in burger een "groot aantal" overtredingen van de noodverordening constateerden. Bezoekers werden gefaciliteerd en uitgenodigd om die overtredingen te begaan, meldt de gemeente. Bij café Reality aan de Reguliersdwarsstraat zag de politie meerdere malen dat op het buitenterras geen of onvoldoende maatregelen waren getroffen om bezoekers voldoende afstand tot elkaar te laten houden.

Beide zaken mogen pas weer open als er een goedgekeurd plan van aanpak is. LoFi meldt op zijn website er vanaf het begin van de epidemie steeds alles aan te hebben gedaan om besmettingen te voorkomen. Er zijn geen besmettingen gemeld, stelt LoFi.

Al eerder zijn op last van burgemeester Femke Halsema horecazaken in de hoofdstad gesloten omdat er overtredingen waren geconstateerd.

Nieuws

menu