Warmste 11 augustus ooit gemeten

Warmste 11 augustus ooit gemeten ANP

In De Bilt is het dinsdag aan het begin van de middag 31,6 graden. Daarmee is het officieel de warmste 11 augustus ooit gemeten. Het vorige record stond op 31,5 graden en werd gemeten in 2003. Het datum-warmterecord van dinsdag is alweer de derde in De Bilt van deze hittegolf, meldt Weeronline.

Net als in de afgelopen jaren regent het ook dit jaar warmterecords in De Bilt. Op 31 januari, 16 februari, 5, 6 en 8 april en 8 en 9 augustus noteerde het hoofdstation ook een officieel datum-warmterecord. Met dinsdag daarbij staat de teller al op acht datum-warmterecords in De Bilt.

Vorig jaar registreerde De Bilt veertien warmterecords en één kouderecord. 2018 telde eveneens veertien datum-warmterecords op het hoofdstation, maar ook drie kouderecords voor de maximumtemperatuur. Dat er veel meer warmterecords dan kouderecords worden gebroken komt door de opwarming van het klimaat. Een gemiddeld jaar telt acht warmterecords en slechts één kouderecord. Zonder klimaatopwarming zou de verhouding tussen warmte- en kouderecords ongeveer één staat tot één zijn.

Op veel plekken in ons land komt dinsdag de temperatuur ruim boven de 30 graden uit. Ook komende dagen zijn maxima van 30 tot 34 graden te verwachten.

Nieuws

menu