Vlieger Christine Martens uit Leeuwarden omgekomen bij helikoptercrash Aruba

De NH90 die zondagmiddag crashte voor de kust van Aruba hangt op zijn kop onder water aan vier ballonnen. Door harde wind en hoge golven was het moeilijk om het toestel te bergen. FOTO MINISTERIE VAN DEFENSIE

De 34-jarige vlieger Christine Martens uit Leeuwarden is omgekomen bij een helikoptercrash in de omgeving van Aruba. Dit gebeurde zondagmiddag (lokale tijd). Ook de 33-jarige tactische coördinator Erwin Warnies kwam om het leven. Twee andere bemanningsleden bleven ongedeerd.

Het gaat om de defensiehelikopter van het type NH90. Het toestel vertrok rond 14.30 uur lokale tijd van Aruba en stortte ongeveer 12,5 kilometer uit de kust in zee.

Lees ook | Militairen zagen helikoptercrash gebeuren

Het ongeluk gebeurde tijdens een patrouillevlucht voor de Kustwacht. Het betrof een helikopter van het marineschip Zr.Ms. Groningen. De reddingsmissie na de crash werd bemoeilijkt door harde wind, hoge golven en de invallende duisternis.

Lees ook | Het gaat zelden echt fout met Nederlandse legerhelikopters

Oorzaak nog onbekend

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Alle defensiehelikopters van het type NH90 worden voorlopig aan de grond gehouden. Volgens Bauer ligt het in de rede dat deze toestellen eerst onderzocht worden.

Op defensie.nl is een condoleanceregister voor de omgekomen militairen geopend.

Martens

Martens was woonachtig in Leeuwarden, waar ze naast haar werk bij Defensie een fotostudio op het gebied van mode bestierde. Daarvoor deed ze een opleiding aan de foto-academie in Amsterdam. Martens haalde met haar foto’s onder ander Vogue Magazine. Ze kwam oorspronkelijk uit het Noord-Limburgse Well, een kerkdorp met ongeveer 2000 inwoners.

Tussen 2010 en 2015 was Martens co-piloot op een SAR-helikopter en werkte zij veel vanaf de vliegbasis in Leeuwarden. Defensie-woordvoerder Sidney Plankman ,,kan en mag op dit moment niets bevestigen’‘ over de dood van Martens.

Nieuws

Meest gelezen