'Viruswaarheid trekt samen op met Amerikaanse lobbyclub'

'Viruswaarheid trekt samen op met Amerikaanse lobbyclub' ANP

De actiegroep Viruswaarheid en enkele artsen die in juli een brandbrief tegen de coronawet schreven, werken nauw samen met de John Birch Society, een Amerikaanse lobbyclub, en Robert F. Kennedy jr, om desinformatie te verspreiden over het coronavaccin.

Tot die conclusie komen journalisten van het onderzoeksplatform en tv-programma Pointer, het Platform Authentieke Journalistiek en De Groene Amsterdammer. Pointer wijdt de uitzending van zondagavond aan het onderzoek.

De John Birch Society, opgericht in 1958, gebruikt bij het tegenwerken van de coronamaatregelen een netwerk van invloedrijke personen en organisaties, stellen de onderzoeksjournalisten. Robert F. Kennedy is een van die personen.

Anti-vaccinatie-organisatie

Kennedy, een neef van de in 1963 vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy, voert sinds vier jaar actie tegen vaccinaties vanuit de anti-vaccinatie-organisatie Children’s Health Defense. Volgens Pointer helpt Viruswaarheid mee aan het opzetten van de Europese tak van die organisatie. Children’s Health Defense zou het momenteel op het coronavaccin hebben voorzien.

Ook de Nederlandse arts Elke de Klerk werkt met de organisatie samen, zeggen de journalisten. Zij was een van de ondertekenaars van de brandbrief. Viruswaarheid en De Klerk kopiëren de strategieën van de Duitse arts Heiko Schöning, volgens de journalisten de Duitse lijfarts van Kennedy. Hij voert sinds april actie tegen vaccins en corononamaatregelen.

Nieuws

Meest gelezen