Verzekeraars: ondernemers gewoon uitbetaald bij schade rellen

Verzekeraars: ondernemers gewoon uitbetaald bij schade rellen ANP

Ondernemers hoeven zich geen zorgen te maken over schade door rellen als gevolg van de avondklok, zegt het Verbond van Verzekeraars. "In deze situatie dekken verzekeraars doorgaans, mits ondernemers verzekerd zijn. Verzekeraars laten weten de klanten te steunen", zegt een woordvoerster. Ze zullen daarnaast proberen de schade te verhalen op de daders.

Sommige zaken, zoals overheidseigendommen en fietsen, zijn meestal niet verzekerd en kunnen dus ook niet vergoed worden als er schade is. "Mensen betalen ook uit eigen zak voor deze rellen", zegt de woordvoerster. Rampenverzekeringen dekken geen schade door rellen.

Over het aantal meldingen van schade door de rellen of een voorlopig schadebedrag kon het Verbond van Verzekeraars nog niets zeggen.

De brancheorganisatie riep maandag de overheid al op tot "krachtig ingrijpen" om te voorkomen dat de situatie onbeheersbaar wordt. "Ondernemers en particulieren worden in zware tijden nog eens extra getroffen door nodeloos toegebrachte schade aan bedrijven, woningen en auto’s", zei Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars.

Nieuws

menu