Verdachte bioscoopmoorden Groningen hoort vonnis

Verdachte bioscoopmoorden Groningen hoort vonnis ANP

De rechtbank in Groningen doet dinsdag uitspraak in de strafzaak tegen Ergün S. Hij wordt verdacht van het doodsteken van een schoonmakersechtpaar in een bioscoop in Groningen, op 26 oktober vorig jaar. Het Openbaar Ministerie heeft tbs met dwangverpleging tegen de 34-jarige S. geëist, omdat hij volgens gedragskundigen volledig ontoerekeningsvatbaar is. Ten tijde van de schokkende steekpartij werd de Rotterdammer beheerst door psychotische wanen.

Op de bewuste ochtend werden beide slachtoffers, Gina (55) en Marinus (56) Visser, verrast door de aanwezigheid van S. in het bioscooppand aan het Gedempte Zuiderdiep. Het paar was daar op dat moment aan het werk. S. stak eerst de vrouw dood en vervolgens haar man, die op het tumult was afgekomen. Het geweld is grotendeels door bewakingscamera's geregistreerd. De lichamen van de slachtoffers werden korte tijd later gevonden. S. werd een dag later in Groningen aangehouden. De politie schoot hem daarbij neer.

Het is onduidelijk gebleven wat S. tot de zeer gewelddadige uitbarsting heeft gedreven. De man kampte al jaren met psychiatrische problemen en blowde veel. Er was een procedure in gang gezet hem gedwongen te laten opnemen, maar S. verdween vanuit zijn woonplaats Rotterdam naar Groningen. Daar zwierf hij rond.

Nieuws

menu