Veel minder kijkers voor 'corona-editie' Prinsjesdag

De koning en koningin tijdens Prinsjesdag. ANP

De rechtstreekse uitzending van Prinsjesdag heeft dit jaar 677.000 kijkers getrokken. Dat zijn er veel minder dan vorig jaar, toen 904.000 mensen de rijtoer en de troonrede volgden. De uitzending op NPO 1 staat op de dertiende plaats op de lijst van 25 tv-programma's die de meeste kijkers trokken, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het was het laagste aantal kijkers voor de live-registratie sinds Willem-Alexander koning is. De afgelopen jaren schommelde het aantal kijkers tussen de 905.000 en 1,2 miljoen mensen. De best bekeken Prinsjesdag-uitzending met Willem-Alexander was in 2013; toen keken er 1,5 miljoen mensen.

Mogelijk heeft het lagere aantal kijkers te maken met de andere invulling van Prinsjesdag dit jaar. Vanwege de coronacrisis kende Prinsjesdag een stuk minder uitbundig programma dan in andere jaren. Zo reisde het koningspaar voor het eerst sinds 1974 niet per koets. Daarmee ontbrak een van de grootste blikvangers van de dag. Ook de balkonscène vond dit jaar vanwege de coronacrisis niet plaats.

Nieuws

menu