Veel meer kerstkaarten en brieven in coronatijd

Veel meer kerstkaarten en brieven in coronatijd

Veel meer kerstkaarten en brieven in coronatijd ANP

Nederlanders lijken elkaar vanwege de corona massaal kerstkaarten te sturen. Dat stelt PostNL, dat sinds de lockdown meer dan 14 miljoen kaarten en brieven per dag bezorgt. Dit komt neer op meer dan het dubbele van een gemiddelde dag, en het is ook beduidend meer dan waarmee PostNL aanvankelijk rekening had gehouden.

Op basis van de hoeveelheid verstuurde kerstwensen in voorgaande jaren ging PostNL er eigenlijk van uit dagelijks 11,7 miljoen kaarten en brieven te moeten afleveren. In de cijfers zijn pakketten niet meegenomen. Daarvan bezorgt PostNL er dagelijks ook nog eens 1,7 miljoen, werd eerder deze week al bekend.

"Veel mensen willen elkaar een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd", constateert Resi Becker, directeur Mail Nederland van PostNL. "30.000 collega’s werken elke dag hard aan het ophalen, sorteren, voorbereiden en bezorgen van heel veel post. We doen er alles aan om elke dag opnieuw miljoenen kaarten en brieven op de mat te laten vallen, soms gebeurt dat misschien iets later door de drukte."

Om te zorgen dat alle post afgeleverd kan worden en tegelijk ook de coronamaatregelen in acht worden gehouden, houdt PostNL al zijn postsorteercentra deze drukke periode ook op zondag open en er wordt langer doorgewerkt. Ook zijn er extra brievenbuslichtingen op alle zondagen in december. En de onderneming heeft op maandag 21 en maandag 28 december twee extra postbezorgdagen ingelast.