Vastgoedmagnaat Wim Bulten dood aangetroffen in een van zijn woningen in Groningen, politie doet onderzoek

Vastgoedondernemer Wim Bulten. Foto: Jan Willem van Vliet

Vastgoedmagnaat Wim Bulten (61) uit Oostwold (Westerkwartier) is maandag dood aangetroffen in een van zijn woningen. De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf, maar doet onderzoek aan de Prinsesseweg in Groningen waar hij is overleden.

Dat bevestigen meerdere bronnen aan Dagblad van het Noorden en Stadsblog Sikkom.

Bulten is eigenaar van Bulten Vastgoed en geldt als een van de grootste pandjesbazen van Groningen. De politie bevestigt wel dat op dit adres een overleden man is aangetroffen, maar wil niet zeggen om wie het gaat. „Er is geen enkele reden om aan te nemen dat het om een misdrijf gaat, maar we kunnen maar een keer goed onderzoek doen en dat doen we om een misdrijf uit te sluiten”, zegt een woordvoerder.

Na 11 uur geen contact meer met Bulten

Wat er precies is gebeurd met Bulten is nog niet duidelijk. Maandagmorgen stapte hij even na 9 uur een van zijn panden aan de Prinsesseweg binnen. Zijn auto staat al de hele dag voor de deur. Na 11 uur lukt het niet meer om contact met Bulten te krijgen.

Voor ditzelfde adres kwam even na 14 uur een reanimatiemelding binnen, waarna politie en ambulance met spoed ter plaatse gingen, maar ook weer vertrokken zonder gewonden. Later arriveerde de forensische politie.

Wim Bulten was een van de meest bekende vastgoedondernemers van Groningen. Hij bouwde zijn imperium razendsnel op, want tot zijn 32ste was hij boer. Zo’n 30 jaar geleden stapte hij in het vastgoed en werkt inmiddels samen met zijn kinderen. Hij bezit tientallen panden en biedt ongeveer 2000 huurders onderdak. Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer 80 miljoen euro.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

Meest gelezen

menu