Vakantiegangers uren extra onderweg op de drukke Europese wegen

Vakantiegangers uren extra onderweg op de drukke Europese wegen ANP

Het was zaterdag een drukke dag op de Europese wegen naar vakantiebestemmingen. In Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Italië moesten mensen rekening houden met uren extra reistijd. Aan het eind van de middag nam het oponthoud enigszins af.

Grootste knelpunt was zaterdag de A10/11 in Oostenrijk, aldus de ANWB. Vanaf Salzburg tot aan grens met Slovenië moesten reizigers rekening houden met ruim 5 uur extra reistijd. Dat is inclusief de 3 uur wachttijd voor de Karawankentunnel.

Ook op de Franse wegen als de Autoroute du Soleil (A7) en de A10 richting Bordeaux waren lange wachttijden. Voor Frankrijk is het de eerste zwarte zaterdag van deze zomer. Rond het middaguur telde de Franse gendarmerie in totaal 760 kilometer file op de Franse wegen. Dat is 2 kilometer minder dan er in 2019 op de eerste zwarte zaterdag heeft gestaan

Adriatische kust

In Italië was er veel verkeer onderweg naar de Adriatische kust. Ook op de A12 tussen Genua en Pisa was het uren langzaam rijden.

Mensen die via Duitsland naar hun vakantiebestemming reizen, moeten ook rekening houden met extra reistijd. Zo stond het voor de Deense grens uren vast. Veel Denen keren terug naar huis omdat de schoolvakantie eindigt.

Richting Spanje waren er dit keer geen files. Veel vakantiegangers mijden Spanje vanwege de lokale uitbraken van het coronavirus in dat land.

Nieuws

menu