Vader, moeder en twee kinderen (10 en 13) omgekomen bij ongeluk op A59

Gezin omgekomen bij verkeersongeval A59.

Gezin omgekomen bij verkeersongeval A59. Foto: ANP

De vier inzittenden van een personenauto die vrijdagavond om het leven kwamen bij een verkeersongeval op de snelweg A59 bij Sprang-Capelle, behoren tot één gezin uit Raamsdonksveer.

Het betreft een 10-jarig meisje, een 13-jarige jongen en een man en vrouw van 46. Dat heeft de politie Zeeland-West-Brabant zaterdagochtend gemeld. De auto vloog bij het ongeluk in brand.

Een automobilist die bij het ongeluk betrokken was, werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek volgens de politie uit een indicatieve blaas- en speekseltest dat de man vermoedelijk teveel gedronken had en drugs had gebruikt.

Het gaat om een 33-jarige man uit Zevenbergschen Hoek. Zijn rol bij het ongeluk wordt nog onderzocht door verkeersspecialisten en forensische opsporing van de politie.

Vrachtwagen

Naast een tweede personenauto was er ook een vrachtwagen bij het drama betrokken. Een fotograaf trof in de berm de laadklep aan.

De politie heeft getuigen dezelfde avond slachtofferzorg aangeboden. De A59 was vanuit Waalwijk richting knooppunt Hooipolder de hele nacht afgesloten voor onderzoek. Mensen in de file werden op aanwijzingen op van Rijkswaterstaat omgeleid. Rond 10.00 uur zaterdag werden alle rijstroken weer vrijgegeven voor verkeer.

Het ongeluk trok veel bekijks van passanten, die op social media hun medeleven betuigden. ’Heftig allemaal, sterkte voor de nabestaanden en voor alle betrokkenen, respect voor de hulpverleners’ aldus Nancy op Facebook.