Wat is er aan de hand op de RUG? Studenten en docenten pikken het niet langer
Het bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen werd binnen een maand opgeschrikt door twee protesten over de falende aanpak van sociale onveiligheid plus een petitie voor de ontslagen hoofddocent Susanne Täuber. Studenten en medewerkers hebben de buik vol van de dictatuur van tijdelijke contracten, intimidatie en de hiërarchische structuur. Overigens, daar is de RUG niet uniek in.

De studenten die het Academiegebouw hebben bezet naar aanleiding van het ontslag van Susanne Täuber. Foto: Corné Sparidaens
Organise the RUG, #AmINext, Casual Groningen, Occupy Groningen: aan actiegroepen, bestaande uit medewerkers en studenten, geen gebrek bij de Rijksuniversiteit Groningen. Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, stond het plein voor het Academiegebouw stamp- en stampvol met demonstranten die protesteerden tegen de in hun ogen falende aanpak van sociale onveiligheid, intimidatie en grensoverschrijdend gedrag. Datzelfde Academiegebouw werd afgelopen woensdag bezet door Occupy Groningen. Wederom stond sociale onveiligheid hoog op de agenda. Verzet tegen het ontslag van universitair hoofddocent Susanne Täuber, dat als een katalysator van de opgekropte woede en frustraties werkte, loopt als een rode draad door de protesten.