Stress achter het schuifluik: Chinese koks op de vlucht voor corona

Afhaalchinezen zitten met de handen in het haar nu veel Aziatische koks vanwege corona naar eigen land zijn teruggekeerd. Bezorgde familieleden van de babi pangang-chefs beschouwen Europa als virusrampgebied en steken een stokje voor terugkeer. Dit geeft stress achter het schuifluik. „Een Hollander kan geen pekingeend bereiden.”

Chinees eten.

Chinees eten. FOTO UNSPLASH/FAISAL

Naar schatting drieduizend gespecialiseerde oosterse keukenchefs hebben een werkvergunning van het ministerie van Sociale Zaken. Daarmee mogen ze in elk geval twee jaar in ons land werken. Na de eerste lockdown zijn hele hordes van deze tijdelijke ’importkoks’ op het vliegtuig gestapt om terug te keren naar Peking of andere luchthavens met exotische lettertypes. Ze wilden zo snel mogelijk worden herenigd met familie in hun vaderland, dat maandenlang hermetisch op slot zat sinds in metropool Wuhan de coronapandemie begon.

Toegang geweigerd

Nieuws

menu