Streep door introweken is een 'veel te rigoureuze maatregel'

Streep door introweken is een 'veel te rigoureuze maatregel' ANP

Een streep zetten door de introductieweken voor studenten is een veel te rigoureuze maatregel, zegt Yorick van der Heiden, voorzitter van de Landelijke Kamer van Verenigingen.

"Een verkeerde manier om te proberen de problemen op te lossen. Een tegenslag en super vervelend voor studenten", aldus de voorzitter. Volgens hem zijn er maanden aan voorbereidingen voorafgegaan om de introductieweken goed en veilig te laten verlopen, in overleg met gezondheidsorganisaties en onderwijsinstellingen. "De studentengroepen zijn bijvoorbeeld kleiner zodat er voldoende afstand bewaard kan worden. Er worden geen grote feesten gegeven en programma's zijn aangepast".

Ook vindt de LKvV-voorzitter het onterecht dat een kennismakingsperiode bij een Amsterdamse studentenvereniging eerder deze week is stopgezet. Dat gebeurde nadat bekend werd dat vier studenten besmet waren geraakt met corona. "Er is geen bewijs dat de besmettingen komen door de introductieweek", stelt Van der Heiden.

Het kabinet neemt donderdagmiddag een besluit over de introweken. De politiek vreest dat bij deze evenementen de coronamaatregelen onvoldoende worden nageleefd.

Nieuws

menu