Rutte moet in Tweede Kamer coronabeleid uitleggen

Rutte moet in Tweede Kamer coronabeleid uitleggen ANP

Een dag nadat premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge hadden gezegd dat de gedeeltelijke lockdown nog tot in december gaat voortduren, gaan beide bewindslieden in debat met de Tweede Kamer over de aanpak van de coronacrisis.

De Kamer is de afgelopen tijd steeds kritischer geworden over het coronabeleid van het kabinet. Partijen vinden onder meer dat het kabinet te lang heeft gewacht met nieuwe maatregelen om het groeiend aantal besmettingen te stoppen.

Het is nu nog te vroeg om het effect van de nieuwe maatregelen te meten, zei Rutte dinsdagavond tijdens een korte persconferentie. De maatregelen werden bijna twee weken geleden van kracht. Het beeld van de laatste dagen is volgens de premier niet ongunstig. Er is een afvlakking zichtbaar maar de cijfers blijven te hoog.

Voor het debat begint zullen Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en Jaap van Dissel van het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het RIVM de Kamerleden bijpraten over de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.

Nieuws

menu