Rutte en Van Engelshoven bij opening mbo-jaar

Ministers Ingrid van Engelshoven.

Ministers Ingrid van Engelshoven. FOTO ANP

Premier Mark Rutte en minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) zijn donderdag bij de opening van het mbo-jaar op het Landstede MBO in Zwolle. De minister-president zal daar onder meer een toespraak houden.

De voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof, rapper Typhoon en studentenambassadeur Hendrik de Kok zijn ook aanwezig. Centraal staat de mbo-stage, waarover de premier en minister met docenten en studenten in gesprek gaan. Mbo-studenten komen in de knel, omdat bedrijven door de coronacrisis niet altijd de ruimte hebben om studenten te begeleiden.

Eerder riep de premier bedrijven op om stageplekken in stand te houden. "Zeker ook in het mbo, die stageplekken zijn cruciaal, die banen zijn cruciaal", aldus Rutte.

Daarnaast zal er gesproken worden over online onderwijs. Hoewel docenten een deel van hun lessen online willen voortzetten, zijn studenten er minder over te spreken.

Aansluitend bezoekt Van Engelshoven het Isala ziekenhuis in Zwolle. Ook hier zal ze praten over de stagemogelijkheden voor mbo-studenten.