Rotterdam: weer scherper handhaven op drukke plekken

Rotterdam: weer scherper handhaven op drukke plekken ANP

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gaat de coronamaatregelen weer scherper handhaven, bijvoorbeeld op markten en op plekken waar zich veel jongeren bevinden. Dat heeft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, voorzitter van de veiligheidsregio, vrijdag gezegd.

Er komen extra gerichte controles bij feestzalen, sportzalen en studentensociëteiten. Voor studenten en jongeren komen campagnes om duidelijk te maken dat ze zich aan de regels moeten houden, zoals 1,5 meter afstand houden. Gemeentehuizen, bibliotheken en zwembaden gaan op bepaalde uren open voor mensen die meer risico lopen, zoals ouderen. Brancheverenigingen, musea en winkels wordt gevraagd om dit ook te doen voor kwetsbare groepen.

Aboutaleb roept supermarkten op ook weer meer werk te maken van naleving van de coronamaatregelen. Hij sluit niet uit dat de verplichting om in drukke gebieden een mondkapje te dragen terugkomt, maar is dit voorlopig niet van plan.

Onder de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vallen naast Rotterdam onder meer Schiedam, Vlaardingen, Westvoorne en Lansingerland.

Nieuws

menu