Restaurant Heerjansdam gesloten na zestien coronagevallen

Restaurant Heerjansdam gesloten na zestien coronagevallen

Restaurant Heerjansdam gesloten na zestien coronagevallen ANP

De Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid heeft met onmiddellijke ingang restaurant ’t Waaltje in Heerjansdam voor twee weken gesloten. Het aantal besmettingen gelinkt aan de horecagelegenheid is de afgelopen dagen opgelopen naar zestien.

Sinds eind augustus hebben zestien personen, die getroffen zijn door een Covid-19 infectie, een relatie aangegeven met het restaurant, meldt de Veiligheidsregio. Deze personen wonen in verschillende GGD-regio’s. Het gaat om vier gasten en negen medewerkers van het restaurant. Van drie personen is de relatie met het restaurant nog onbekend.

Voorzitter Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Wouter Kolff: "Het belang van de gezondheid van onze inwoners staat voorop. Ik vind het dan ook essentieel dat bij een toenemend aantal besmettingen in een potentiële brandhaard direct actie wordt ondernomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ik begrijp heel goed dat een horecaondernemer zijn omzet hard nodig heeft, maar dit mag nooit ten koste gaan van de volksgezondheid."