Regiovoorzitter: bestuurders moeten optreden tegen coronazondaars

Regiovoorzitter: bestuurders moeten optreden tegen coronazondaars ANP

Voorzitter John Jorritsma van de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost wil dat bestuurders optreden tegen mensen die de coronaregels aan hun laars lappen. Dit is niet het moment om de teugels te laten vieren, stelt Jorritsma woensdag in een appèl aan bestuurders in de regio rond Eindhoven en Helmond.

"Indien u constateert dat de maatregelen in ernstige mate en/of bij herhaling met voeten worden getreden, dan vraag ik u om uw verantwoordelijkheid als bestuurder te nemen en hiertegen op te treden", schrijft Jorritsma.

"We zien de aandacht voor het virus wegebben, de maatregelen worden onvoldoende nageleefd. Niet alleen in de horeca. Ook in winkelstraten, supermarkten, recreatiegebieden en op andere plekken verslapt de aandacht voor de maatregelen", aldus Jorritsma. "Tegelijkertijd constateren we dat het virus bezig is aan een opmars. Het aantal besmettingen stijgt in Nederland, ook in onze regio. Deze ontwikkelingen baren ons ernstige zorgen."

"Anderhalve meter afstand is en blijft de norm. We blijven handelen vanuit het principe aanspreken, waarschuwen, aanpakken. Echter, het is gelet op de ontwikkelingen het moment om de gesprekken strakker in te gaan en daad bij woord te gaan voegen", roept Jorritsma bestuurders op.

Nieuws

menu