Reddingswerkers keren maandagmiddag terug naar Nederland

Reddingswerkers keren maandagmiddag terug naar Nederland ANP

Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR keert maandagmiddag terug van de operatie in Beiroet, die woensdag begon. Het team verwacht aan het begin van de avond te landen op vliegbasis Eindhoven, laat een woordvoerder weten.

Er blijven twee personen in Beiroet achter om te helpen met de logistiek van het materieel. Woensdag vertrekt naar verwachting het vrachtvliegtuig vanuit Libanon met alle apparatuur. In totaal waren er 63 Nederlandse reddingswerkers en 8 zoekhonden actief.

USAR hielp na de zware explosie van afgelopen dinsdag met de zoektocht naar slachtoffers onder het puin, ondersteuning bij de Nederlandse ambassade en het controleren van gebouwen op instortingsgevaar. Het team heeft geen slachtoffers gevonden, maar kon wel uitsluiten dat er iemand onder het puin lag.

Het team kijkt tevreden terug op de operatie. "De mensen daar waren erg blij dat we er waren en konden helpen, dat geeft toch veel voldoening tijdens je werk. Daarnaast waren we erg onder de indruk dat alle teamleden zo snel paraat waren. Er waren zorgmedewerkers die tijdens het toppunt van de coronacrisis aan het bed stonden, en alsnog van hun vakantie terugkwamen om te helpen."

Nieuws

menu