Rechtszaak ondernemers om mondkapjesplicht Albert Cuyp

Rechtszaak ondernemers om mondkapjesplicht Albert Cuyp ANP

Amsterdamse ondernemers spannen een kort geding aan om te bereiken dat de mondkapjesplicht op de Albert Cuypmarkt wordt ingetrokken. Dat heeft bestuurslid Bouke Burger van Exploitatie Albert Cuyp BV. laten weten. Vrijdagmiddag om 16.00 uur liep een ultimatum af dat was gesteld aan burgemeester Femke Halsema.

"'We hebben geen reactie ontvangen, alleen van de veiligheidsregio, dat ze het heel vervelend voor ons vinden", aldus Burger. De mondkapjesplicht op de Albert Cuypmarkt is op 5 augustus ingegaan en zou in elk geval tot 31 augustus duren. De ondernemers spreken van oneerlijke concurrentie en zijn bang dat deze maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus wordt verlengd.

De gemeente heeft de maatregel ingevoerd omdat het lastig is op drukke plekken 1,5 meter afstand te houden. Het gaat feitelijk om een experiment, dat wordt geëvalueerd.

"De kraamhouders overleven dit niet. De gemeente geeft geen moer om ondernemers die zwaar onder de coronamaatregelen lijden", aldus Burger. "We zijn niet tegen een mondkapjesplicht op zich, maar wel als die zo selectief wordt toegepast." Exploitatie Albert Cuyp BV. en Ondernemersvereniging Albert Cuyp (OVAC) spannen het geding aan namens alle kooplieden van de Albert Cuypmarkt.

Nieuws

menu