Raad Tilburg voelt burgemeester aan de tand om vergunning fans

Raad Tilburg voelt burgemeester aan de tand om vergunning fans ANP

De gemeenteraad van Tilburg voert maandagmiddag een interpellatiedebat met burgemeester Theo Weterings (VVD). Het debat is aangevraagd door Lijst Smolders, PvdA en SP. Dit na "de misstanden die hebben plaatsgevonden op het Olympiaplein tijdens de voetbalwedstrijd van Willem II tegen de Rangers", aldus de indieners van de aanvraag.

Op het plein verzamelden zich zo'n 500 mensen, die te dicht bij elkaar stonden, juichten en zongen. Dat is in strijd met de coronaregels.

Het debat begint maandagmiddag om 15.00 uur en is digitaal te volgen. De drie partijen willen een antwoord op de vraag waarom er zonder overleg met de raad een vergunning is afgegeven en waarom niet werd ingegrepen toen bleek dat de coronaregels werden overtreden. Ook willen ze opheldering over de vraag, hoe "dit Tilburgs handelen" zich verhoudt met nationale oproepen alles te doen om de tweede golf coronabesmettingen af te remmen.

De drie fracties willen van hem weten of vooraf overleg is geweest met de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De burgemeester is tevens voorzitter van deze veiligheidsregio.

Nieuws

menu