Prinsesjes stralen op nieuwe portretfoto’s (maar Alexia wijkt af)

Alexia, Amalia en Ariane tijdens het persmoment. © RVD / Wesley de Wit FOTO RVD/WESLEY DE WIT

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft vandaag een reeks nieuwe portretfoto’s vrijgegeven van de prinsessen Amalia (16), Alexia (15) en Ariane (13). De beelden werden vorige maand gemaakt op Paleis Noordeinde.

Amalia en Ariane dragen allebei dezelfde jurk als bij de fotosessie aan het begin van de koninklijke zomervakantie, toen het hele gezin in witte en blauwe tinten voor de pers poseerde.

Alexia draagt op de nieuwe foto’s echter niet de lichtblauwe jurk van het persmoment, maar een wit exemplaar met goudkleurige knoopjes. Het gaat volgens modekenner Josine Droogendijk om een jurk van het merk Sandro Paris, die duidelijk anders is dan de blauwe overhemdjurk van Tommy Hilfiger. Amalia en Ariane dragen dus wederom hun jurken van de merken Selfportrait en Maje.

Bijzonder jaar

Net als de rest van Nederland beleeft het koninklijke gezin door de coronacrisis een bijzonder jaar. ,,Ik ben nog nooit zo veel thuis geweest als de afgelopen tijd’’, zei koning Willem-Alexander vorige maand bij het persmoment. ,,Voor het gezin was dat heel waardevol, we hadden echt tijd voor elkaar. Ik denk dat we hier later op terugkijken als een tijd die we graag een keer over zouden willen doen, maar dan zonder het coronavirus.’’

Prinses Amalia (16) begint volgende week aan het examenjaar van het gymnasium. Haar vader hintte erop dat ze een tussenjaar neemt voordat ze daarna aan een vervolgstudie begint. ,,En ze de wijde wereld in trekt’’, zei hij.

Nieuws

menu