Politie weer op straat in Haagse wijk Duindorp

Politie weer op straat in Haagse wijk Duindorp ANP

Ook zondagavond is de politie in de Haagse wijk Duindorp weer "zichtbaar op straat aanwezig ten behoeve van de openbare orde en veiligheid", twittert de politie. Volgens het bericht wordt er "actief gecontroleerd".

De afgelopen dagen zorgde een groep jongeren voor overlast, vooral in de omgeving van het Tesselseplein en de Pluvierstraat. Vrijdagavond moest de mobiele eenheid eraan te pas komen. Met verkeerscontroles probeerde de politie vrijdagavond mensen die niet in Duindorp hoefden te zijn te weren. Even werd het toch weer onrustig toen er met vuurwerk en stenen naar de politie werd gegooid. Ook is een bushokje vernield. Na optreden van de mobiele eenheid werd het rond middernacht rustig. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Woensdagavond stichtte een aantal jongeren brand en zijn de ruiten van een HTM-bus ingegooid. De avond erna werden containers in brand gestoken en twee politievoertuigen bekogeld met flessen. Vooral vorig jaar was er veel overlast in Duindorp, dat vlakbij het strand en de haven van Scheveningen ligt. Nadat de gemeente geen toestemming had gegeven voor de traditionele vreugdevuren was het dagenlang erg onrustig en was er veel agressie en geweld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland