Politie Rotterdam verwerpt Duitse kritiek op aanpakken hooligans

Politie Rotterdam verwerpt Duitse kritiek op aanpakken hooligans ANP

De Rotterdamse politie vindt het politieoptreden rond en tijdens de wedstrijd tussen FC Union Berlin en Feyenoord niet buitensporig en onaanvaardbaar. "Die termen passen eerder bij de hooligans die het gevecht met de ME aangingen", zegt een woordvoerster. De politie reageert daarmee op de Berlijnse voetbalclub die hard oordeelde over het ingrijpen van de politie.

Woordvoerder Christian Arbeit van de club uit Duitsland zei beelden te hebben gezien van fans die volgens hem het slachtoffer werden van het ingrijpen van de politie. Hij noemde dat "onaanvaardbaar".

De politie is het daar niet mee eens en benadrukt dat een groep Duitse supporters zonder aanleiding het gevecht met de ME aanging. "De ME heeft gereageerd op deze aanval en na een paar minuten een eind aan het geweld gemaakt." Daarbij gebruikte de ME wapenstokken en werd er een diensthond ingezet. Deze hond beet drie Union Berlin-supporters en onbedoeld een ME'er. Alle vier werden nagekeken en behandeld door ambulancepersoneel en hoefden niet naar het ziekenhuis.

De politie hield donderdag in totaal 75 mensen aan. 59 Duitse fans werden opgepakt in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Zij waren volgens de politiewoordvoerster uit op een confrontatie met supporters van Feyenoord. Ze hadden boksbeugels, pepperspray, verzwaarde handschoenen en bivakmutsen bij zich, aldus de politie.

Nieuws

menu