Opnieuw slapen asielzoekers nacht buiten de poorten van Ter Apel

Opnieuw slapen asielzoekers nacht buiten de poorten van Ter Apel ANP

Ook in de nacht van zondag op maandag zullen naar verwachting mensen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel buiten moeten slapen. Om hoeveel mensen het gaat, is nog onduidelijk, zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zondag aan het begin van de avond. "We zijn nog druk bezig met het regelen van plekken."

In de nacht van zaterdag op zondag brachten 200 tot 250 asielzoekers de nacht buiten de poorten door. Zaterdag was wel geprobeerd mensen elders onder te brengen, maar dat lukte niet. In de nacht van vrijdag op zaterdag sliepen er ongeveer veertig mensen buiten. Aan het begin van zondagavond liet de zegsman weten dat er voor circa 150 mensen voor wie in Ter Apel geen plek is opvangplekken zijn gevonden.

De gevolgen van de gestokte doorstroom van asielzoekers laten zich al maanden het hevigst zien in het Groningse aanmeldcentrum. Dat zit al tijden overvol, waardoor mensen soms buiten moeten slapen. Asielzoekerscentra hebben geen plek meer en statushouders kunnen door onder meer de oververhitte huizenmarkt niet doorstromen naar een woning.

Nieuws

menu