Openingstijden van teststraat Schiphol niet verruimd

Openingstijden van teststraat Schiphol niet verruimd ANP

De coronateststraat op Schiphol blijft geopend van 06.00 uur tot 18.00 uur. De openingstijden worden in elk geval de komende dagen niet verruimd, laat de Veiligheidsregio Kennemerland weten. "Het budget is het probleem niet en we hebben ook voldoende materiaal. Maar je kunt niet bam extra mensen neerzetten, we zijn aan het opstarten en groeien. Ik zou het fijn vinden als je zo een blik mensen kon opentrekken", aldus een woordvoerder.

De overheid besloot maandag om de reisadviezen voor heel Spanje en voor delen van Frankrijk aan te scherpen. De meeste vluchten uit zulke risicogebieden komen overdag aan, wanneer de teststraat open is. Volgens de veiligheidsregio arriveren momenteel ongeveer 5000 mensen per dag uit risicogebieden, van wie ongeveer 1000 zich laten testen op het coronavirus. Het aanbod kan toenemen door de waarschuwingen voor reizigers in Spanje en Frankrijk, maar de teststraat heeft ook nog ruimte meer mensen te testen. Waar de grens ligt, kan de veiligheidsregio nog niet aangeven.

Wie niet op Schiphol kan worden getest, kan zich ook thuis laten testen. Bovendien blijft de zelfquarantaine thuis gelden, aldus de veiligheidsregio.

Nieuws

menu