OMT-advies: houd restaurants dicht

. ANP

De restaurants kunnen, met de huidige besmettingscijfers, half december nog niet open. Dat schrijft het Outbreak Management Team (OMT) in een zojuist gepubliceerd advies.

Vanmorgen lekten al delen van het advies uit. In het algemeen vindt het OMT dat extra versoepelingen in december op dit moment niet aan de orde zijn. Ook wordt onderzocht of het zinnig is de kersvakantie te verlengen van scholen, omdat die besmettingshaarden zijn.

Nu blijkt dat de experts in hun advies verder expliciet ingaan op de restaurants. Ze schrijven: ,,Het OMT ziet bij de huidige epidemiologische omstandigheden nog geen ruimte om per half december de restaurants open te stellen.”

Het OMT benadrukt dat een besluit over tijdelijke versoepeling van maatregelen tijdens de feestdagen een politieke afweging is. Het risico blijft bestaan op toename van besmettingen en de extra belasting van de zorg.

Vorige week kwamen nog berichten in de media dat het kabinet zou praten over het veilig openen van sommige horecagelegenheden, zoals restaurants. Ook zouden proeven met heropening worden overwogen.   

Nieuws

menu