OM wil schokkende beelden Hümeyra tonen in hoger beroep

OM wil schokkende beelden Hümeyra tonen in hoger beroep ANP

Het Openbaar Ministerie wil tijdens het hoger beroep in de zaak-Hümeyra bewakingsbeelden van haar gewelddadige dood in het gerechtshof tonen. De bewegende en confronterende beelden zouden volgens het OM bewijzen dat het gaat om moord, dus dat de verdachte Bekir E. de 16-jarige scholiere met voorbedachte raad heeft doodgeschoten.

De 33-jarige E. werd eind vorig jaar veroordeeld tot veertien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Het OM ging daartegen in hoger beroep en probeert het gerechtshof te overtuigen dat sprake is van moord. De beelden zouden daarbij van dienst kunnen zijn, meldde het OM dinsdag tijdens een regiezitting van het hof.

Tijdens de rechtszaak vorig jaar zijn de beelden niet getoond in de rechtbank in Rotterdam. De officier van justitie van destijds, de advocaat van E. en de nabestaanden hadden het liever niet. De beelden zijn wel uitgebreid beschreven in het dossier. Daar staat in dat Hümeyra op 18 december 2018 van dichtbij met meerdere kogels is doodgeschoten nadat ze tijdens haar vlucht op de grond viel in de fietsenstalling van het Rotterdams Designcollege.

Nieuws

menu