Nijntje krijgt herdenkingsmunten vanwege 65e verjaardag

Nijntje krijgt herdenkingsmunten vanwege 65e verjaardag ANP

Nijntje en haar geestelijk vader Dick Bruna worden vereeuwigd op drie jubileummunten. De Koninklijke Nederlandse Munt en Royal Delft brengen drie speciale memorabilia op de markt ter ere van de 65e verjaardag van het wereldberoemde Utrechtse konijntje.

Het gaat om een speciale 2 euromunt, een zilveren munt met een Delfts blauwe tegel en een gouden munt. Van de 2 euromunten worden 15.000 exemplaren geslagen, van de zilveren munt 750 exemplaren en van de meest kostbare Nijntje-munt worden maar tien exemplaren verkocht. De gouden munten, die 2800 euro per stuk kosten, zijn inmiddels al uitverkocht.

Op de voorzijde van de munten staat de beeltenis van bedenker Dick Bruna. Op de andere kant staat het jubileumlogo van Nijntje met de tekst ‘65 years of Miffy’, de internationale naam van het konijntje.

De eerste munt wordt geslagen op 23 augustus, de geboortedag van Dick Bruna. De munten zijn nu al te bestellen op de website van de Koninklijke Nederlandse Munt.

Sinds de ‘geboorte’ van Nijntje in 1955 werden er meer dan 80 miljoen exemplaren van de boeken verkocht in 85 talen. Dick Bruna overleed in 2017 op 89-jarige leeftijd.

Nieuws

menu