Negen zalen Rotterdam mogen meer dan 30 bezoekers ontvangen

Negen zalen Rotterdam mogen meer dan 30 bezoekers ontvangen ANP

Negen theaters en bioscopen in de regio Rotterdam mogen meer dan dertig bezoekers toelaten. Onder de zalen die ontheffing krijgen van de coronamaatregel om niet meer dan dertig personen in een zaal te ontvangen zijn Theater Zuidplein, De Doelen en Maassilo.

Aan Ahoy en het Luxor Theater is nog geen ontheffing verleend, omdat die niet is aangevraagd, zei een woordvoerder van de gemeente Rotterdam. Hij zei dat ontheffing alleen wordt verleend op aanvraag.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft bepaald dat zalen die in aanmerking willen komen voor een ontheffing een minimale capaciteit moeten hebben van 150 bezoekers. Dan mogen maximaal 250 bezoekers worden ontvangen. Voor zelfstandige ruimtes in een gebouw met een kleinere capaciteit dan 150 bezoekers geldt een maximum van 30 bezoekers.

Op voorhand zijn onder meer horecagelegenheden, feestzalen, congresactiviteiten en zakelijke of besloten evenementen uitgesloten voor een ontheffing

Voor gebouwen die een ontheffing krijgen geldt dat de horecafunctie in het gebouw, conform de noodverordening, om 22.00 uur sluit.

Nieuws

menu