Nederland is begonnen met de boosterprik tegen corona. Schiet het echt niet op? Zo doen we het in vergelijking met andere landen

Foto: Shutterstock.

De corona boosterprik geeft ons afweersysteem een oppepper. De Gezondheidsraad acht dat zinvol omdat de werking van het coronavaccin op den duur afneemt.

In Nederland begon de boostercampagne twee weken geleden. Landen als Servië en Hongarije zijn als maanden bezig. Waar staan we nu in Europa?

Voor wie is de boostervaccinatie?

Eerst krijgen de 80-plussers een uitnodiging, evenals bewoners van zorginstellingen en zorgmedewerkers die contact hebben met patiënten. Daarna gaat het vaccineren verder op leeftijd, van oud naar jong (tot 18 jaar).

700.000 prikken per week

Alle 60-plussers die zes maanden of langer geleden hun laatste vaccinatie kregen, kunnen nog dit jaar een booster krijgen. Dat heeft minister Hugo de Jonge toegezegd aan de Tweede Kamer. Hij streeft ernaar dat iedereen de prik krijgt in de zevende maand na de laatste vaccinatie. De Jonge beloofde een offensief: het aantal boosterprikken wordt opgevoerd van 200.000 naar 700.000 per week.

Meer informatie over de planning

Op deze website van de Rijksoverheid lees je meer over de planning van de boostercampagne.

Nieuws

menu