Musical Soldaat van Oranje mag voorlopig niet opschalen

Musical Soldaat van Oranje mag voorlopig niet opschalen ANP

De musical Soldaat van Oranje mag voorlopig niet opschalen naar 300 bezoekers, zoals de producent had gevraagd. De Veiligheidsregio Hollands Midden heeft ontheffing gegeven voor maximaal 250 bezoekers op voorwaarde dat aan de coronaregels wordt voldaan, aldus een woordvoerder van de gemeente Katwijk woensdag.

Soldaat van Oranje ligt sinds eind september stil vanwege coronabesmettingen binnen de cast. Zo'n vijftien acteurs werden positief getest op het coronavirus. Alle voorstellingen tot deze week werden daarom geannuleerd. Deze woensdag wordt de voorstelling voor het eerst weer opgevoerd.

De musical lag al eerder maanden stil en was de eerste grote productie die begin september weer opstartte. In plaats van de normale 1100 bezoekers mochten er maar 300 komen. Dat is verre van rendabel, gaf producent Fred Boot eerder aan.

De bewerking van het levensverhaal van verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema trekt sinds de première in oktober 2010 doorlopend uitverkochte zalen. Inmiddels is het stuk bijna 3000 keer gespeeld en zijn er meer dan 3 miljoen kaartjes verkocht.

Nieuws

menu