Mogelijk toch veel mensen naar afgelaste demonstratie Museumplein

Museumplein. FOTO ANP

Hoewel de demonstratie 'Nooit meer kabinet Rutte' is afgelast, komen er zondag mogelijk toch nog veel mensen naar het Museumplein in Amsterdam om hun stem te laten horen. De veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland heeft laten weten dat de politie zal optreden als dat gebeurt.

De organisator Michel Reijinga spande afgelopen week een kort geding aan, omdat hij het niet eens was met de beslissing van de veiligheidsregio. Die besloot dat de demonstratie in het Westerpark moest worden gehouden met maximaal vijfhonderd deelnemers. Door die beperkingen zou extra toeloop beter kunnen worden voorkomen, evenals de verspreiding van het coronavirus.

De bestuursrechter gaf de veiligheidsregio gelijk, waarop Reijinga het evenement annuleerde. Desondanks verwacht hij dat er zondag alsnog een grote groep naar Amsterdam komt om te demonstreren.

De Amsterdamse driehoek (gemeente, Openbaar Ministerie en politie) heeft mensen opgeroepen om thuis te blijven. Op social media hebben meer dan 10.000 mensen aangegeven dat ze geïnteresseerd zijn in het protest.

Nieuws

Meest gelezen