Mogelijk negatief reisadvies voor wintersportvakanties

Mogelijk negatief reisadvies voor wintersportvakanties ANP

De corona-uitbraak zal waarschijnlijk nog niet onder controle zijn wanneer Nederlanders op vakantie gaan naar wintersportgebieden. In dat geval zou er een negatief reisadvies voor die skigebieden moeten gelden, stelt het Outbreak Management Team (OMT), dat de overheid adviseert over de aanpak van de coronacrisis.

Het OMT stelt voor dat mensen alleen nog met hun eigen gezin op vakantie kunnen gaan, en dat reizen met anderen worden ontraden. De maximale omvang van groepen zou moeten worden beperkt. Verder zouden Europese landen met elkaar afspraken moeten maken over het sluiten van restaurants en cafés en het verbod op feesten. Daarnaast wil het OMT dat er gerichte voorlichting komt voor groepen over de coronaregels. Ouderen zouden voorgelicht moeten worden "over de risico's van overwinteren in het buitenland".

Als vakantiegangers terugkeren naar Nederland zou de overheid strenger moeten controleren of ze wel in quarantaine gaan, adviseert het OMT ook, "zo mogelijk door registratie van reizigers na thuiskomst en actieve monitoring om handhaving te optimaliseren". Sneltesten zijn hier geen alternatief voor, benadrukken de deskundigen.

Nieuws

menu