Minister Van Ark vindt gedrag supporters

Minister Van Ark vindt gedrag supporters ANP

Als voetbalsupporters zich niet aan de coronaregels houden dan kan dat ertoe leiden dat ze niet meer in het stadion mogen komen, waarschuwt minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport). Ze vindt het gedrag van supporters in Tilburg "heel zorgelijk".

Voetbalsupporters van Willem II negeerden donderdagavond massaal de coronaregels. Ze keken samen op een plein in de stad een wedstrijd tegen Rangers FC, die Willem II met 0-4 verloor, in de derde voorronde van de Europa League.

"Ik vind het heel zorgelijk wat daar gebeurde", zei de bewindsvrouw voor aanvang van de ministerraad. "Ik hoop echt dat de mensen zich aan de afspraken houden, want het zou gewoon hartstikke zonde zijn als we moeten terugschakelen."

Afstand houden

Er mogen weer fans in het voetbalstadion komen. Dan moeten ze onder meer afstand houden en niet schreeuwen en zingen. Aan deze regels hielden de supporters in de Brabantse stad zich op het plein niet.

De Veiligheidsregio en de KNVB gaan erover of het gedrag van de supporters gevolgen moet hebben, zei de minister. De supporters schreeuwden en stonden veel te dicht op elkaar. "Hou je aan de regels dan kunnen we blijven genieten van de sport", aldus Van Ark.

"De beelden die ik gezien heb, dat is duidelijk onverantwoord. Daar kunnen we heel kort over zijn", reageerde minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) die over de naleving van de coronaregels gaat. Hij wil verder niet op de zaak ingaan en zich niet mengen in de bevoegdheden van de gemeenteraad.

Nieuws

menu