Meer dan 1500 mensen willen in geboortehuis Johan Cruijff wonen

Meer dan 1500 mensen willen in geboortehuis Johan Cruijff wonen ANP

Meer dan 1500 mensen hebben interesse in de woning in Amsterdam-Oost waar Johan Cruijff is opgegroeid. Volgens een woordvoerder van Ymere zijn er in totaal 1543 reacties binnengekomen op de sociale huurwoning van 62 vierkante meter in Betondorp. "Dat is ruim zeven keer meer dan gebruikelijk voor een huis als dit."

Inmiddels kunnen geïnteresseerden niet meer reageren op de hoekwoning aan de Akkerstraat 32, waar de Amsterdamse voetballegende vanaf zijn geboorte in 1947 tot 1959 woonde. "Nu worden er een aantal mensen uitgenodigd die de woning kunnen komen bezichtigen", aldus de woordvoerder.

WoningNet selecteert de kandidaten zoals gewoonlijk is bij het verdelen van schaarse woonruimte. "Of je toevallig een extreme voetbalfan bent, speelt dus geen rol", zo benadrukt de woordvoerder van Ymere. De volgende bewoners moeten er wel rekening mee houden dat er met regelmaat toeristen en bewonderaars van Cruijff bij het huis aan de Akkerstraat staan. Ook moeten de stickers op de ramen met uitspraken van de wereldberoemde voetballer blijven zitten.

Vanwege de belangstelling speelde vaker het idee om een museum te maken van de woning. "Dat plan wakkerde steeds weer aan als het pand vrij kwam. Uiteindelijk is dat niet doorgegaan." Volgens de woordvoerder is dat maar goed ook. "De wachtlijsten zijn enorm. Dit is een prima huis waar een gezin kan wonen, in een leuke buurt. En wie weet groeit er wel weer een goede voetballer op."

Nieuws

Meest gelezen

menu