Meer coronapatiënten in ziekenhuis, 'verdelen is nog niet nodig'

Meer coronapatiënten in ziekenhuis, 'verdelen is nog niet nodig' ANP

Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis ligt, loopt nog steeds op. Ziekenhuizen behandelen vrijdag 172 mensen vanwege het coronavirus. Dat zijn er elf meer dan donderdag. Het is ook het hoogste aantal sinds 22 augustus, zo'n drie weken geleden.

De meeste coronapatiënten liggen in ziekenhuizen in de regio's Amsterdam en Rotterdam. Toch is er volgens Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, "nog geen noodzaak tot herverdeling tussen de regio's".

Van de 172 patiënten liggen er 36 op de intensive care, zes meer dan op donderdag. Het aantal patiënten op verpleegafdelingen steeg van 131 naar 136.

Anderhalve week geleden lagen 122 coronapatiënten in een ziekenhuis. Dat betekent dat het aantal opgenomen patiënten met 41 procent is gestegen.

Naast de 36 coronapatiënten behandelen intensive cares ook 609 mensen met andere aandoeningen. In totaal liggen dus 645 mensen op een intensivecareafdeling. Dat aantal schommelt al sinds begin juni rond de 600. Ongeveer 500 ic-bedden worden momenteel niet gebruikt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland