Matthijs van Nieuwkerk breekt met BNNVARA en legt werk voorlopig neer. 'Schaamte voor de angst die redacteuren hebben gevoeld'

Matthijs van Nieuwkerk. Foto: ANP

Matthijs van Nieuwkerk legt voorlopig zijn werk neer en stopt per direct bij BNNVARA.

De 62-jarige televisiemaker ,,verbreekt de banden” met de omroep, laat hij weten aan het ANP. ,,Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk.”

,,Ik merk dat er veel emoties om de voorrang strijden: schaamte voor de angst die redacteuren hebben gevoeld, spijt dat ik een - letterlijk - blinde ambitie had en daardoor over grenzen ben gegaan, verdriet over dat De Wereld Draait Door , toch mijn levenswerk, wankelt”, aldus Van Nieuwkerk.

Werkcultuur achter schermen De Wereld Draait Door

De presentator is in opspraak nadat de Volkskran t vrijdagavond een uitgebreid onderzoek publiceerde naar de werkcultuur achter de schermen van De Wereld Draait Door . Het ging volgens tientallen medewerkers in de Volkskran t om ,,extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen”.

‘Tot bezinning komen’

Van Nieuwkerk, lange tijd de meest beeldbepalende en bestbetaalde presentator van de publieke omroep, gebruikt de komende periode ,,om tot bezinning te komen”. ,,Daarna hoop ik weer van me te laten horen.”

Daarvoor maakte hij verscheidene tv-programma’s rondom de Top 2000. NTR besloot zaterdag de opnames van de Top 2000 Quiz te staken naar aanleiding van het Volkskrant -artikel. Over het vervolg hiervan is nog niks bekend.

Nieuws

menu