Mobiele Eenheid grijpt in bij onrust in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag na verrassende WK-overwinning Marokko

Ook in Amsterdam zijn na het duel tussen Marokko en België druk op straat, zoals hier bij het Mercatorplein.

De Mobiele Eenheid (ME) grijpt in bij onrust in het centrum van Rotterdam na de WK-overwinning van Marokko op België.

Dat meldt de politie. Het gaat om een groep van zo’n 500 voetbalsupporters, de ME voert charges uit. Er wordt glas en vuurwerk gegooid naar de politie. Ook in Den Haag is het onrustig en heeft de ME ingegrepen.

Op beelden op sociale media zijn op straat veel joelende mensen en toeterende auto’s en scooters te zien. Sommige mensen dragen de Marokkaanse vlag met zich mee. Ook is te zien dat er vuurwerk ontploft in de buurt van agenten.

Ook het Mercatorplein in Amsterdam-West is volgestroomd met voetbalfans. Mensen steken vuurwerk af en zwaaien met fakkels.

Ook in de Utrechtse wijk Lombok gaan mensen de straat op om de overwinning van Marokko te vieren, is te zien op beelden van RTV Utrecht.

Marokko heeft zondag België een gevoelige nederlaag toegebracht in de groepsfase van het WK. De ploeg van bondscoach Walid Regragui won met 2-0 door doelpunten in de tweede helft van Abdelhamid Sabiri en voormalig AZ-speler Zakaria Aboukhlal. Marokko, dat alleen in 1986 de knock-outfase op een WK bereikte, heeft voorlopig de leiding in groep F met 4 punten.

Ook onrust in Amsterdam-West na overwinning Marokko

Na de winst van Marokko op België tijdens het WK voetbal in Qatar is het zondagavond ook in Amsterdam onrustig. Op het Mercatorplein in Amsterdam-West is veel overlast, aldus de politie. Er zijn daar volgens een woordvoerder zo’n vijfhonderd mensen op de been. Er zijn brandjes uitgebroken en mensen steken vuurwerk af. De ME staat klaar om in te grijpen, mocht dat nodig zijn, aldus de politie.

Nieuws

menu