Lichamen omgekomen bemanning marinehelikopter terug

Lichamen omgekomen bemanning marinehelikopter terug ANP

Een transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht met aan boord de stoffelijke overschotten van de bij Aruba omgekomen bemanningsleden van een marinehelikopter, landt rond 13.00 uur op Vliegbasis Eindhoven.

Na een korte ceremonie worden de lichamen van de 34-jarige vlieger Christine Martens en de 33-jarige tactisch coördinator Erwin Warnies overgedragen aan de familie. Dat gebeurt in aanwezigheid van minister Ank Bijleveld van Defensie, haar staatssecretaris Barbara Visser en de Commandant der Strijdkrachten, Rob Bauer.

De helikopter van het type NH-90 stortte zondagmiddag lokale tijd neer in zee. Dat gebeurde kort voor de landing op het marineschip Zr. Ms. Groningen. Het toestel keerde terug van een patrouille in opdracht van de kustwacht.

Twee andere bemanningsleden overleefden de crash. Zij zaten niet in de cockpit, maar in het grote middengedeelte van de helikopter. Zij hebben geen fysiek letsel opgelopen.

Over de oorzaak kan Defensie nog niets zeggen. Het ongeval wordt onderzocht door de Inspectie van Defensie, de OVV en marechaussee.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland