Lichaam verongelukte pilote uit Leeuwarden terug in Nederland

De kisten met de lichamen worden uit het toestel gedragen tijdens een ceremonie op vliegbasis Eindhoven. FOTO ANP/ ROB ENGELAAR

Op Vliegbasis Eindhoven is zaterdagmiddag om 13.00 uur het vliegtuig geland met de lichamen van de twee bemanningsleden die vorige week omkwamen toen hun helikopter bij Aruba in zee stortte. Na een korte ceremonie werden de lichamen van de 34-jarige vlieger Christine Martens uit Leeuwarden en de 33-jarige tactisch coördinator Erwin Warnies overgedragen aan de familie.

Bij de landing van het transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht en de ceremonie waren minister Ank Bijleveld en staatssecretaris Barbara Visser van Defensie aanwezig, evenals de Commandant der Strijdkrachten, Rob Bauer.

De marinehelikopter van het type NH-90 stortte zondagmiddag in zee bij terugkeer van een patrouille in opdracht van de Arubaanse kustwacht. De twee andere bemanningsleden raakten niet gewond bij de crash. De Inspectie van Defensie, de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) en de marechaussee doen onderzoek naar de oorzaak van de crash.

Nieuws

menu