Legerhelikopter crashte voor ogen collega’s: ‘Een onwezenlijk gezicht’

Een helikopter van Defensie is zondagmiddag bij Aruba vlak voor de landing in zee gestort. Militairen aan boord van het patrouilleschip Zr. Ms. Groningen zagen het ongeluk gebeuren en gingen er direct met een bootje op af, maar konden twee collega’s niet meer redden.

De NH90 die zondagmiddag crashte voor de kust van Aruba hangt op zijn kop onder water aan vier ballonnen. Door harde wind en hoge golven was het moeilijk om het toestel te bergen.

De NH90 die zondagmiddag crashte voor de kust van Aruba hangt op zijn kop onder water aan vier ballonnen. Door harde wind en hoge golven was het moeilijk om het toestel te bergen. FOTO MINISTERIE VAN DEFENSIE

Bij het ongeluk kwamen de 34-jarige vlieger Christine Martens uit Leeuwarden en de 33-jarige tactisch coördinator Erwin Warnies om het leven. Zij zaten voorin het toestel. Een sensor-operator en een helikopterredder die achterin zaten, overleefden de crash. Zij konden op eigen kracht uit het toestel klimmen en hadden alleen lichte verwondingen.