Helikopters van de luchtmacht brengen een laatste eregroet aan de omgekomen Christine Martens en Erwin Warnies

(VLNR) Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib, minister van Defensie Ank Bijleveld, staatssecretaris van Defensie Barbara Visser en commandant der strijdkrachten Rob Bauer tijdens een ceremonie op vliegbasis Eindhoven, na aankomst van het transportvliegtuig uit Curacao met de twee omgekomen NH-90 bemanningsleden.

(VLNR) Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib, minister van Defensie Ank Bijleveld, staatssecretaris van Defensie Barbara Visser en commandant der strijdkrachten Rob Bauer tijdens een ceremonie op vliegbasis Eindhoven, na aankomst van het transportvliegtuig uit Curacao met de twee omgekomen NH-90 bemanningsleden. FOTO ANP/ROB ENGELAAR

Vrijdag en zaterdag vliegen helikopters van de luchtmacht in een zogenoemde missing man formation, als laatste eregroet aan de twee bij Aruba omgekomen bemanningsleden van een marinehelikopter. Vrijdag is dat in de omgeving van Venray, zaterdag in de omgeving van Den Helder, meldt de luchtmacht.

De laatste eregroeten worden tussen 11.00 en 12.00 uur uitgevoerd. Afgelopen zaterdag kwamen de lichamen van de 34-jarige vlieger Christine Martens en de 33-jarige tactisch coördinator Erwin Warnies aan op Vliegbasis Eindhoven. Na een korte ceremonie werd hun stoffelijk overschot overgedragen aan de familie.

Martens kwam uit het nabij Venray gelegen Well, hoewel ze inmiddels woonde in Leeuwarden. Warnies woonde in Den Helder.

De marinehelikopter van het type NH-90 stortte 19 juli in zee bij terugkeer van een patrouille in opdracht van de Arubaanse kustwacht. Twee andere bemanningsleden raakten niet gewond bij de crash. De Inspectie van Defensie, de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) en de marechaussee doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.