'Kerst in coronatijd nog onzeker'

'Kerst in coronatijd nog onzeker' ANP

Het is nog onzeker met hoeveel mensen je dit jaar kerstmis mag vieren of uit eten mag gaan. Dat hebben minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) en de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's maandag laten weten na afloop van het Veiligheidsberaad. Het aantal besmettingen daalt, maar Grapperhaus liet weten dat "we er nog niet zijn". "We moeten heel erg op onze hoede blijven voor dit virus."

De bewindspersonen hopen volgende week "iets zinnigs te kunnen zeggen over wat wel en wat niet kan" in december. "Het zal in elk geval niet de kerst of oud en nieuw zijn, zoals we die van vorig jaar kennen", stelt burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. "Hoe dan ook ziet de kerst er anders uit dan andere jaren", beklemtoont ook de minister.

De burgemeesters willen de coronamaatregelen "niet te veel en te snel versoepelen" om een derde golf te voorkomen. Zij hebben volgens Bruls geleerd van de zomer. "In september en oktober schoten de besmettingscijfers weer omhoog."

Ook raadt de voorzitter van het beraad aan om alleen kerstinkopen te doen op rustige momenten. Bovendien raadt hij aan zoveel mogelijk via internet te bestellen.

Nieuws

menu