Kabinet kijkt naar vuurwerkverbod om zorg te ontlasten

Kabinet kijkt naar vuurwerkverbod om zorg te ontlasten ANP

Het kabinet overweegt een vuurwerkverbod tijdens de komende jaarwisseling, om zo de vanwege corona overbelaste zorg te ontzien. Dat zegt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Milieu). "Dat is zeker nu een logische vraag, die het kabinet zal meewegen."

Dit jaar wordt de jaarwisseling anders normaal, zegt Van Veldhoven. "Dat ziet iedereen." Het kabinet gaat zich de komende weken beraden over de jaarwisseling.

Eerder pleitten GroenLinks en Partij voor de Dieren voor een verkoopverbod op vrijwel al het consumentenvuurwerk dit jaar. De maatregel zou alleen voor dit jaar gelden en vuurwerk niet definitief in de ban doen. Verkopers moeten een compensatie krijgen voor de al gemaakte kosten.

De partijen kregen steun van de politiebond ACP en de beroepsvereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA). Ook Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) was positief.

Begin dit jaar werd het gebruik van vuurwerk al verder aan banden gelegd. Onder meer knalvuurwerk, sierpijlen en vuurwerk in de zwaardere categorie F3 is verboden vanaf 1 december.

Nieuws

menu