Kabinet: gedupeerden toeslagenaffaire krijgen 30.000 euro

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen. Foto: ANP

Alle gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire krijgen binnen vier maanden in elk geval 30.000 euro. Ouders die recht hebben op meer geld, blijven daarvoor in aanmerking komen. ,,We denken dat we de helft van de ouders met die bedrag goed geholpen hebben", zegt staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Financiën).

Tien van de meest betrokken bewindslieden in het kabinet vergaderden vanmiddag in het Catshuis over de snoeiharde conclusies die de parlementaire ondervragingscommissie toeslagenaffaire vorige week presenteerde. Zij hadden zich tot doel gesteld om de compensatieregeling sneller en ruimhartiger te maken. ,,Het duurt te lang", zei Van Huffelen in een toelichting. ,,Het is belangrijk dat er versnelling komt en we willen ook ruimhartig zijn.”

Het is volgens Van Huffelen de bedoeling dat het geld vóór 1 mei wordt overgemaakt. Het gaat sowieso om een groep van 9000 mensen die bij haar ‘in beeld’ zijn, maar waarschijnlijk om nog meer mensen Voor een aantal daarvan zal het compensatiebedrag hoger zijn dan ze verwacht hadden, zegt de D66-bewindsvrouw. ,,Het wordt niet teruggevorderd.”

Lees ook [PREMIUM] Gezin uit Leeuwarden gedupeerd door toeslagenaffaire: 'Geschiedenis kun je niet ongedaan maken'

Nieuws

menu